vrijdag, mei 04, 2007

Onbedoelde reclame

Je mag best trots zijn op je werk. Je mag zelfs een T-shirt dragen met ‘crew’ er op. Maar een afdruk maken op mijn ‘salon’tafel met het logo van je werk, dát gaat net iets te ver...

Mijn jongste dochter. Ze werkt bij de Free Record Shop. Je zou kunnen zeggen dat Hans Breukhoven haar baas is. Niet dat ze hem dagelijks ziet: hij heeft het te druk met zijn familieaffaires.
Hij geeft haar wel een leuke korting op alles wat er bij hem te koop ligt, van cd’s, games, tot en met dvd’s. Iets waar ze dan ook graag gebruik van maakt. Haar zelfverdiende geld gaat grotendeels op aan dit soort artikelen.
Plastic tasjes met het logo van de FRS slingeren hier dus veelvuldig en veelvoudig rond. Eigenlijk ligt er altijd wel zo’n tasje op tafel. Ook toen die tafel nat was. (Snapt u hem al?)
Nu heb ik het logo van de Free Record Shop in spiegelbeeld op mijn ‘salon’tafel staan.
Onuitwisbaar.
Chloor, Cif en andere schoonmaakmiddelen krijgen het niet weggepoetst.
Ach, het was hier toch al een zooitje.

20 opmerkingen:

Anoniem zei

ojee, wat zal H. ervan zeggen!

Anoniem zei

Misschien moet je van meer winkels plastic tassen erop leggen? Dat je van je tafel een soort van reclamezuil maakt??

Gerhard zei

Schuren en opnieuw lakken of een fris verfje. Zaterdagje werk. Misschien een beetje zondag. En dan op naar je volgende projectje!

Gonda zei

@C: Precies, dat was mijn eerste gedachte :-)

@BB: Het gekke is, niet alle verf van plastic tasjes blijft zitten. Het geel van de FRS heeft niet afgelaten. Ik zou dus alleen blauwe tasjes moeten nemen :-) Het matcht gelukkig wel bij mijn blauwe bankjes :-)

@Gerhard: Het is toch maar een oud kreng. Er zitten ook al wijnkringen op van jáááren geleden, die ik er ook niet afgeschrobt krijg. En butsen en deuken van voorwerpen die ooit te hard zijn 'neergezet'.
Mijn god, ik heb al genoeg projecten lopen hier! Géén tafel erbij!

Unknown zei

Hihi, geweldig! Ben je mooi klaar mee...

Anoniem zei

Even voor je zitten zoeken, ervan uitgaande, dat je een houten tafel hebt:

Waterkringen en andere vlekken op je houten meubels krijg je gemakkelijk weg, door ze te bewerken met een kurk en een mengsel van slaolie en spiritus.

Met een sinaasappelschil over de vlekken wrijven.

Gonda zei

@Michiel: Fijn hè? :-(

@Helen: Slaolie en spiritus heb ik in huis, een kurk ook, gisteravond opende ik een fles wijn die bij wijze van uitzondering weer eens een échte kurk bevatte :-)
Ik ga aan de slag!

Anoniem zei

Zou het met opzet zo zijn gedaan?

Gonda zei

@Pascal: Een speciale opdracht van Hans B.? :-) Gaat het zo slecht met zijn zaken dan? Misschien had ie wel een oppeppertje nodig na al zijn troubles...

Anoniem zei

Voorlopig maar een mooie fruitschaal er op Goentah. Of eens een rondje langs enkele kringloopwinkels, je weet nooit tegen welk geluk je oploopt.

Gonda zei

@Marius: De fruitschaal zou wankel staan, daar op het randje :-) Eigenlijk zit ik er niet zo mee.

Anoniem zei

Ideetje voor Hans: tasjes met logo in spiegelbeeld, dan verschijnt het logo goed op je tafel.

Gonda zei

@Gerard: Hahaa! Dat niemand daar aan gedacht heeft! :-) Een doe-het-zelf-pakketje voor thuis. Een kind kan de was doen. Het enige wat nodig is, is een vochtige tafel... :-)

Anoniem zei

Daar ben je mooi klaar mee! Werkt de tip van Helen? ;-)

Gonda zei

@Lore: Nee... Het is nog steeds zichtbaar. Bovendien mengde de spiritus niet lekker met de olie, maar dat had ik zelf ook kunnen bedenken :-) Ik denk dat schuren het enige is wat over blijft...

Anoniem zei

Lol :) Hopelijk was je niet al te gehecht aan je tafel..

Gonda zei

@Esther: Dat wel, maar dat komt omdat hij hier al zo lang staat. Hij is uit het jaar nul, zeg maar :-) Ik weet ook niet of ik hem op korte termijn ga vervangen.

Anoniem zei

Hahaha, sorry, ik moest er wel een beetje om lachen, herinnerde me je logje over de rotzooi inderdaad nog....Kan er geen likje verf overheen?

Anoniem zei

Er een glas rode wijn over heen laten vallen?

Gonda zei

@Esther: Als ik hem ga verven, wordt ie nooit strak. Er zitten bovendien allerlei tijdschriften vakjes in, een hele klus om dat allemaal mooi te schuren en te lakken. Ik laat het maar zo.

@Epi: Nóg meer rode wijnvlekken?? Hahaa!