woensdag, oktober 26, 2005

Duur


Vandaag mijn wekelijkse vrije dag. Alles wat ik moet doen, moet ik in deze dag proppen. Ik prop ook wel eens niet, en dan doe ik niets, maar vandaag heb ik een paar nuttige/noodzakelijke dingen gedaan. Dure dingen.
Ten eerste: mijn vaatwasser was al een tijdje stuk. Ik had meteen de reparateur moeten bellen, maar wilde dat uitstellen in verband met de financiën. Waarschijnlijk een kostbare reparatie....Nu ging eergisteren mijn magnetron annex oven ook kapot!! Er kwamen rookwolken uit en een ongelooflijke stank! Net of ik plastic aan het verbranden was. Ik kom er nu achter hoe vaak ik dat ding gebruik. Pizzaatje in de oven, afbakbroodjes, iets opwarmen, noem maar op. Dat kan dus even niet meer. Dikke pech. Vandaag toch maar de Siemens-man gebeld voor een dubbele reparatie: vaatwasser en magnetron/oven. Ik wil wel weer eens een opgeruimde keuken hebben, en vuile spullen gewoon in de vaatwasser kunnen zetten. En het leven zonder magnetron/oven kan ik mij niet meer voorstellen. Kunnen ze pas op 9 november tijd voor me maken! Shit dus. En ik dacht nog wel dat Siemens een gerenommeerd merk was, jarenlange levensduur. Niet, zo blijkt. De keuken inclusief inbouwapparatuur is nog geen 5 jaar oud.
Ook moest ik voor lenzen-contrôle naar de opticiën. Blijkt de linkerlens niet goed op mijn oog te zitten: moet vervangen worden. Ik kreeg die ene lens al zo moeilijk uit, net of hij vastgeplakt zit in mijn oog. Wat ook klopt.
En dan moest ik nog nieuwe werkschoenen kopen. Laatst kon ik de verleiding weerstaan mooie (dure), modieuze laarzen aan te schaffen (gelukkig maar, achteraf gezien), nu heb ik veel geld moeten betalen voor een paar degelijke schoenen. Met aerosol voetbed. Wat het ook moge wezen. Lucht in de zolen. Ze lopen relaxed, en dat moet ik hebben op mijn werk. Ze zien er niet echt flitsend uit, maar vooruit, het is voor het goede doel. Ik sta vaak de hele dag op mijn voeten, ik moet goed schoeisel hebben.
Duur dagje dus....Lenzen heb ik nog niet betaald, dat hoef ik pas als alles naar tevredenheid is. Schoenen waren 70 euro, en dan nog de kosten van de reparatie van mijn keukenapparatuur. Zucht. Ik kan maar beter gewoon werken.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat zijn altijd dingen die allemaal tegelijk komen!!!! Maar is volgens een collega van mij logisch, omdat je die dingen vaak tegelijk koopt. Dan gaan ze ook tegelijk stuk.

Anoniem zei

Tja, dat soort dingen komen altijd tegelijk, en dan komt Murphy met zijn beroemde wet ook nog eens langs, zodat het voornamelijk gebeurt op het moment dat het je financieel het slechtste schikt.

Ter geruststelling: je bent niet de enige.

Gonda zei

@Barbara en Eric: Wat zou me nog meer boven het hoofd hangen...Wasmachine en droger tegelijkertijd stuk?? Ik mag hopen van niet :-(

Petra zei

Ik denk dat dit wel genoeg is...

Gwendolin zei

jep, das de oplossing, gewoon fulltime werken :D

Scheelt ook op je enregie, want dna ga je niet zitten bloggen ;)

Gonda zei

Gwen, ik werk al full-time, maar dan verdeeld over 4 dagen. Meer mag helaas niet volgens het CAO, anders had ik het gedaan! (5 dagen van 9 uur dus, nu werk ik 4 dagen van 9 uur, het maximale aantal uren.)
En toch ga ik nog zitten bloggen ;-)

Anoniem zei

we gaan meedoen met, "herken de homo" kan geld opleveren !
zoniet heb je wel een heerlijke vakantie achter de rug en 9 weken geen tijd gehad om geld uit te geven : ))

xx

Bas zei

Je had wel pech hoor! Hopelijk had Karma iets leuks voor je in petto!