maandag, oktober 10, 2005

Wake shake


Ik heb het al eens gehad over mijn slechte horen, en de hulpmiddelen die er zijn om het leven voor een dove makkelijker te maken.
Er zijn veel hulpmiddelen voor slechthorenden,het hangt een beetje van de mate van slechthorendheid af wat je nodig hebt.
Ik heb er niet zoveel, maar zonder de twee die ik heb zou ik niet meer kunnen. Dan heb ik het niet over mijn gehoorapparaten, die laat ik even buiten beschouwing.
Om wakker te worden heb ik een TRILwekker. Ik heb hem nog maar een paar jaar, eigenlijk wist ik helemaal niet dat er zoiets bestond. Maar het was altijd modderen met de wekkerradio. Het volume moest op maximaal, en het alarmgeluid had ik er ook nog eens bij aan. En nóg sliep ik er vaak doorheen...Zo niet mijn gezinleden, die baalden als ík vroeg op moest, en zíj wakker werden. Hoe vaak zij al niet naast mijn bed hebben gestaan, chagrijnig aan mij schuddend, de radio naast me op oorverdovend...
Via een forum voor slechthorenden hoorde ik van dit hulpmiddel: de trilwekker. Het bestaat uit een kastje met een digitaal klokje, en daaraan met een draadje een platte schijf die je onder je kussen kunt leggen. Of onder je onderlaken, dan raak je hem niet kwijt 's nachts. Bij het afgaan van de wekker schudt die schijf je haast een hersenschudding, maar wákker ben je!
Nadat ik dat ding had, kon ik rustig inslapen zonder bang te hoeven zijn dat ik me 's ochtends zou verslapen. Want vaak durfde ik niet te gaan slapen, onbewust, zo bang was ik dat ik die radio niet zou horen. Een werelduitvinding dus!
Sommige mensen vinden het een raar ding, en associeren het met iets anders....Zo ook mijn vader. Als ik het wel eens over die trilwekker had, en hoe blij ik ermee was, dan zei hij altijd lichtelijk gegeneerd: "Bespaar me verdere details!" Gelukkig is de vorm erg anders dan die van andere trillende apparaten die in bed gebruikt worden.
Het tweede hulpmiddel dat ik heb, is de deurbel. Ik heb nu een mobiele deurbel, mét flitslicht, en er wordt niet een zwak 'dingdongetje' op afgespeeld, maar een (instelbaar) melodietje. Je kunt kiezen uit een stuk of vijf melodiëen. Allemaal even erg, maar vooruit. Bij mij hoor je: "It's a small small world....." (disney). Als de bel gaat schrik ik me echt een hartverlamming, dus missen doe ik hem nooit meer. Ik kan er nog niet echt aan wennen, vooral niet door dat suffe liedje, maar niemand staat ooit nog voor mijn deur door de brievenbus te roepen of ik thuis ben! En dan dat flitslicht...alsof er een sirene af gaat. En het blijft wel een minuut doorgaan... Dat licht is eigenlijk overbodig voor mij, maar dat zit er nou eenmaal standaard op. Het geluidskastje ligt los, zodat ik het mee naar boven kan nemen als ik wil. Zo mis ik zelfs de bel niet als ik op zolder ben. Overigens heb ik dit ding gewoon bij de Gamma gekocht, ik liep er tegen aan.
Mijn trilwekker wordt heel soms gebruikt door mijn dochter, als ik er niet ben, en er niemand is om haar wakker te maken. Zo zie je maar weer.

19 opmerkingen:

Anoniem zei

Gisteren heb ik het licht gezien, vandaag heb ik ook gehoord.
En dus weer wat opgestoken ...

('s kijken of ik opa kan overhalen de moderne gehooraccessoires aan te schaffen
- hij tobt met iets dat vast analoog is -.
Beschik je soms over kennis om zéér eigenwijze bejaarden te overtuigen..?)

Anoniem zei

Goh wel handig zo'n trilwekker, maar echt lekker opstaan is het niet (lijkt me niet bevordelijk voor je humeur).

Neen dan denk ik dat zo'n telefonische wekservice (waarbij je de mobiel op trilstand zet... en ergens privaat installeerd) voor de moderne vrouw een heel wat prettiger manier van wakkerworden. ;-)

Anoniem zei

ik wil ook zo een wekker... als niet slechthorende mis ik ook de wekker, soms, nou ja vaak dan...

bij de gamma? okay dan

Gonda zei

@J-J: 'oudere' mensen zijn vaak het lastigst wat betreft 'audio-apparatuur': kunnen slecht aan iets nieuws wennen omdat ouderdomsdoofheid heel anders is qua acceptatie en gewenning dan slechthorendheid vanaf je geboorte. Wennen aan iets nieuws is al moeilijk als je nog niet oud bent, dus helemaal voor een bejaarde:-(
Maar probeer hem te overtuigen! De nieuwere digitale toestellen zijn goed in het spraakgebied. Betere communicatie zal je opa wel aanspreken!

@Eric: grappig dat je dat zegt: ik heb mijn mobiel wel eens op trilstand onder mijn kussen als ik bv een smsje verwacht, en ik word er altijd van wakker! Het getril van de mobiel heeft ongeveer dezelfde sterkte als de trilwekker, het verschil is dat de trilwekker blijft dóórgaan...:-( Het is me al een paar keer overkomen dat ik met m'n slaapdronken kop de wekker UIT zette ipv op snooze...en dat niet eens merkte. Maar dat zal ook wel eens met een gewone wekkerradio gebeuren neem ik aan!

@Life: de bel is van de Gamma! De wekker van Schoonenberg. Waanzinnig duur, maar omdat ik een medische indicatie heb, krijg ik hem volledig vergoed!! Mooi, he?!

Gonda zei

@Eric: Ik ben soms wat traag van begrip, ha ha!!!!!! Tsss.....
Bij nalezen snapte ik het pas, en lig nu helemaal in een deuk :-))
(pfff...zal wel komen door mijn vermoeiende avond...)

Anoniem zei

Hahahaha, ik was al even bang dat het "belletje niet ging rinkelen" :-)

Anoniem zei

ik heb nog een goede trilwekker gevonden voor maar € 29,95 ik heb hem zelf ook gekocht en hij werkt echt heel goed.je kan hem vinden op de website www.shakeawake.nl

Gonda zei

@Anonymous: Krijg jij hem niet vergoed van je ziektenkostenverzekering? Ik kreeg hem helemaal vergoed. Weet niet hoe het nu zit, met het nieuwe verzekeringsstelsel. Ik heb overigens wel een aanvullende verzekering.
Ik zal de site die je op gaf bekijken! Maar mijn trilwekker doet het nog prima, dus ik hoop voorlopig geen nieuwe nodig te hebben.

Gonda zei

@Anonymous: Nog een reactie van mij :-) Heb net de shakeawake bekeken. Ziet er wel mooi uit, maar hoe werkt de trilfunctie? Is er een trilschijf aan verbonden die je onder je kussen kunt leggen? Ik neem niet aan dat je de hele wekker onder je hoofdkussen moet proppen :-)
Ben je ook sh trouwens?

Anoniem zei

Save loads of money and time using this natural recipe. I tend to remove my make-up right when I get back and know I'm not going back out - just so my pores don't clog.
This is especially true since you happen to be trying to eliminate
the background and present your model in the most flattering light possible.
Examine your lifetime and see how you can make a change.


Stop by my web page :: adult acne treatment

Anoniem zei

Kinds and gown code change from time to time but jewelry has held ground as
a result of centuries. Choose a reliable outlet: There has been so much increase in demand
for diamond jewelry that many outlets have been opened to sell diamond jewelry.
Referring with a diamond like a blue-white diamond is these
kinds of a scam.

Also visit my web page: website

Anoniem zei

Having said that, if you're getting because you plainly "really like" the piece, then determining the type of cameo and also the value aren't almost as vital.
Promise rings start at $59 and Engagement rings start at about $98 and go to $1998.
Referring with a diamond as a blue-white diamond is such a scam.


My web page; promise rings riddle's jewelry

Anoniem zei

You're going to need healthy foods that burn fat and are easily prepared. For our bodies, Michael Pollen says it beautifully - "Eat food, not too much, mostly plants plus moderate exercise to enjoy the 5 sense experience. If you find it a bit easy, which I doubt, perform it 2-3 times thru without rest. Of course, our bodies are different and some of us may react negatively to fat burners while others will experience no effects whatsoever.

Also visit my web site Best Fat Burning Foods

Anoniem zei

Tungsten rings can be worn as a wedding band, couple rings, promise ring or fashion
ring. Prior to the late 19th Century, most men did not even wear a wedding band; diamond rings for women existed, but were exceedingly rare.
In general, there are 2 major types of promise rings which are commonly
used amongst youngsters today:.

My webpage promise rings meaning wiki

Anoniem zei

On the net, you can see loads of details on apple fasting, basically search the web and you'll learn. Medicinal antibiotics, when taken for acne work by destroying the bacteria that creates this skin disorder. Physical, in addition to, emotional stress continues to be proven to trigger off zits in some people. This is just to name a really few from the most effective acne skin care treatments available.

Here is my web-site :: body acne spray

Anoniem zei

If it's a promise to get engaged one day then you can look for small diamond ring. Friends and significant others don't have to have
all the fun. But there is only one generation that has a
distinct ring of their own - the baby boomers.

My web site: homepage

Anoniem zei

' Diamond rings: Diamond rings are classified as the greatest option with regards to men's rings.
While we don't think of divorce as being very common in the 1920's,
this newspaper article stated the need for the divorce ring due
to "divorce having become so frequent that it is considered there is a need for a distinctive emblem. These hearts symbolize true love and liking for the soul mate.

my weblog :: promise rings his and hers

Anoniem zei

Kinds and gown code change from time to time but jewelry has held ground as a result of centuries.
Silver rings are more in demand these days as wedding bands instead of the gold.

Celtic bands are popular for both men and women and not only sell for wedding bands but also couple rings, promise rings and anniversary bands.


Feel free to surf to my page homepage

Anoniem zei

In fact, the giving of a promise ring can be one of the very best ways of furthering a relationship
and encouraging strength and unity between two people, which is often thought to be too much
of a rarity in the modern world. This can be a promise of love, friendship,
or commitment. Even though people two have a similar sizing and carat, the price may be totally various.


Feel free to visit my blog promise rings jewelry