vrijdag, augustus 22, 2008

Einde zomertijd...

Nog een paar dagen, en dan moeten we afscheid nemen. Ik zie er nu al tegen op.
Eerst hadden we Jack van Gelder. Ook leuk, daar niet van, maar hij was slechts een voorproefje van wat zou komen.
Eindelijk, eindelijk was het zo ver. De Tour begon. En daar was dan Mart Smeets. Iedere avond weer een feest. Zijn enthousiasme werkte zo verdomde aanstekelijk. Natuurlijk is fietsen leuk, maar het werd nog leuker door Mart Smeets. Weemoedig nam ik afscheid van de Tour en het uurtje Mart Smeets.
Nu, tijdens de Olympische Spelen, bestaat er ’s avonds slechts één televisiezender voor mij: Nederland 1, met Studio Sportzomer. Overdag verheug ik me al op de uitzending van de komende avond met Mart Smeets. Hij praat alle evenementen moeiteloos aan elkaar, heeft diep respect voor sporters en laat dat duidelijk merken, en hij blijft weergaloos enthousiast. Studio Sportzomer is een soort life and cooking. Een gezellig familieprogramma met interessante gasten en bijzondere sidekicks. Ik was overigens wel blij dat Floris Evers eruit ging. Mooi was ie wel (het oog wil ook wat), maar hij had niet veel zinnigs te melden. Hij sprak bovendien totaal onverstaanbaar. Bart Veldkamp doet het beter. Die stelt af en toe tenminste een vraag die er toe doet. De perfecte sidekick zou een mix tussen beide mannen moeten zijn: het uiterlijk van Floris en de expertise van Bart.
Na het komend weekend moeten we afscheid nemen van de Spelen en van Mart Smeets. Dat wordt afkicken. Ik wil eigenlijk gewoon dat Mart Smeets iedere avond een uurtje op TV blijft. Het hele jaar door, zo rond de klok van tien. Het hoeft niet eens over sport te gaan, alhoewel dat natuurlijk wel zijn specialiteit is. Beter wel over sport dan. Maar het gaat primair om Mart Smeets.

Ik zal hem missen.
We hebben een heerlijke zomer gehad samen.

11 opmerkingen:

BB zei

Mmmmm, ik ben niet zo meer van Mart Smeets. Hoe ouder hij wordt, hoe minder ik het vind worden. En bij de Tour heb ik er meer last dan dat ik nu heb gehad.
Die Floris Evers was echt erg inderdaad zeg!!! En Bart is helemaal top! Was altijd mijn favoriet al, samen met de heer Koss.

ton zei

Krijgen we dan vanaf volgende week weer een heerlijk normale programmering???

Hette zei

Gelukkig moet je niet al te lang wachten. De volgende OS zijn alweer over twee jaar! ;-)

hanscke zei

Je was niet allen met Mart. Ook ik zal volgende week echt afmoeten kicken, ook wij waren bijna iedere avond samen....., zo gezellig

es zei

Elke keer als ik hem zie moet ik toch denken aan Ria Visser..

Anders zei

@ es:
zo ging bij ons vroeger bij de Nos, toe dat speelde, de volgende practical joke: dat (ik geloof) Evert ten Napel voordat 'ie teruggaf aan de studio in Hilversum zei: "Ria Visser heeft 'n opening van éénentwintig-zes, kom d'r maar in Mart..!"
; ) hij was leuk...

Anders zei

toen dat speelde,
dat zeg ik...

Gerhard zei

Sorry hoor, maar Mart Smeets... brrr. Ik vind het een met zichzelf ingenomen arrogante kwast. Met pensioen, en gauw, zou ik zeggen.

Goentah zei

@BB: Ik vind hem juist steeds meer worden, hoe ouder hij wordt :-)

@Ton: Je bedoelt Lingo enzo? Brr :-) Ik mis de Spelen!! (En Mart....)

@Hette: Strooi maar wat zout in de wonden... Twee jaar duurt een eeuwigheid :-(

@Hanscke: Gelukkig heb ik een medestander in jou. Wij begrijpen elkaar :-)

@Es: Tussen ons gezegd en gezwegen: ik ook wel een beetje... Maar ik vergeef het hem. Ergens snap ik het wel ook. Ik denk dat Ria erg onder de indruk was van zijn persoonlijkheid en hij maakte daar schandelijk misbruik van.

@Anders: Haha, heel grappig :-)

@Gerhard: Hij kan op jou, een man, natuurlijk nooit dezelfde uitwerking hebben als op mij, een vrouw :-). Afgezien van dat vind ik hem een goede journalist. Hij spreekt duidelijk en in mooie correcte taal. Hij is een vakman. Dat weet hij zelf ook. Hij ís arrogant, inderdaad. Maar ook dat hoort bij zijn charme.

Gerhard zei

OK dan, zijn columns vond ik altijd wel heel mooi geschreven.

She zei

Ik las gisteren juist een column in de NRC Next over Mart. Even een citaatje: 'Mart Smeets maakt wat mijn zus en ik 'kots-tv' noemen: zulke erge tv dat je ernaar moet blijven kijken'. Maar columnist (Aaf Brandt Corstius) sluit wel af met '..zonder Mart waren de spelen niet de spelen geweest.'

Heb er zelf niets van gezien, maar heb wel altijd een beetje gemengde gevoelens bij Mart.