dinsdag, september 23, 2008

Een welgemeend advies

Vanavond hoorde ik de volgende quote: “Voor haar 40ste verjaardag kreeg ze iemand die haar kledingkast opschoonde.”

Goh.

Dat moest ik even laten bezinken…

Als ik het goed begrijp kun je iemand inhuren die je lievelingskledingstukken weggooit. Dat shirtje waar je zo aan gehecht bent, die rok die je droeg op dat ene feestje waar je hém ontmoette, die broek waarin je je zo zelfverzekerd voelde… Al die kledingstukken worden meedogenloos en zonder pardon opzij geschoven alsof het gewoon klédingstukken zijn.
Iemand wordt ervoor betaald om met de botte bijl door je kledingkast te gaan, onder het mom van ‘je bent nu 40 en je moet nu gaan dragen wat bij je leeftijd past’. (Zelf formuleren ze het anders. Ze geven er natuurlijk een positieve draai aan, maar het is wel duidelijk dat sommige zaken niet meer ‘done’ zijn.)
Kijk, als het voor een TV programma is zoals ‘Passion for Fashion’, kun je naderhand je lievelingsshirtjes nog redden uit de zak van Max. Het is maar TV.

Maar dit is for real!

Je vriendinnen of anderen die je na staan, hebben dit voor je bedacht. Met andere woorden: ‘je bent nu 40, gedraag je er naar! Je kleedt je als een overjarige puber!’

Ik sta open voor kledingadviezen , maar niemand bepaalt de inhoud van mijn kledingkast BUT ME.
Got that?

9 opmerkingen:

Marius zei

Yes, yes, only you! Zijn ze nou helemaal van de pot gerukt. Ik zou er ziek van worden, in de betekenis van diep gekrenkt, zowel om de innerlijke waarde van je kleding als om de gedachte dat je leeftijd de maat vormt voor je gedrag en voor hoe je er uitziet. Daar bestaan geen normen voor Goentah.

*eSThER* zei

Lekker is dat! Ik zou dan liever iemand hebben die met je mee gaat shoppen en dat de gevers de kleding betalen. Stukken leuker!

BB zei

Ik zie dat soort programma's wel eens. Dan gooien ze je hele klerenkast leeg om je er vervolgens drie setjes voor terug te geven. Ik dacht het maar niet hé! Behalve die met Trinny en Suzanna (what not to wear): daar mag je 2000 pond uitgeven. Mhuoe, dat werkt dan wel weer.

Gerhard zei

Ja Mevrouw! ;-)

Goentah zei

@Marius: Vind ik ook. Wie bedenkt deze 'normen' toch? De jongeren zeker... Wacht maar tot ze ook 50+ zijn!

@Esther: Het is van den zotte!

@BB: Dat vind ik ook een leuk programma. Vaak zie je iemand helemaal opbloeien.

@Gerhard: 't Is maar dat U het weet ;-)

Hette zei

De enige die kledingstukken zelf mag weggooien, dat ben ik zelf. Ik heb er trouwens ook veel moeite mee. Mijn man niet, die houdt 2 keer per jaar grote opruiming en dan gaat er een hoop weg.

GobboE zei

Vreemd eigenlijk...ik dacht dat je zelf mocht uitmaken wat je draagt???

hanscke zei

Dat zijn van die rare dingen, net zoals een ander jouw kamer in gaat richten of je tuin gaat verbouwen. Never nooit.!

Michiel zei

Toen ik aan een opgeruimde klerenkast toe was, maar het in m'n eentje niet helemaal lukte haalde ik gewoon m'n vriendinnetje erbij. Maar toen zij weer iets te goed bleek in opruimen moest ik ineens een hele nieuwe klerenkast aanschaffen... ;-)