woensdag, september 24, 2008

Déjà vu

Vanmiddag had ik een Aha erlebnis. Ik dacht echt dat ik er nooit meer in zou trappen. Maar daar zit je dan en over je hoofd heen gebeurt van alles waar je geen vat op heb. Ik niet tenminste.

Het is een prachtige kapperszaak, redelijk nieuw, ik had er gunstige verhalen over gehoord. Het proberen waard, dacht ik onbevangen.
Mijn onbehagen begon toen ik nog zat te wachten. Op een toon die geen tegenspraak duldde riep de kapster tegen een cliënte: ‘Dit is ‘m helemaal!’ De cliënte die voor het eerst een totaalbeeld van haar nieuwe hoofd zag, zweeg ongemakkelijk, en mompelde na pijnlijke seconden dat dit ‘m inderdaad was. Toen wist ik dat dit ‘m niet was.
Het geknip aan mijn haren ging redelijk probleemloos en zonder schokkende gebeurtenissen, al wist ik niet precies wat er zich aan de achterkant van mijn hoofd afspeelde. Dat er lange plukken haar naar beneden dwarrelden, merkte ik natuurlijk wel op. Zodra ik de kans kreeg, voelde ik stiekem met mijn handen aan mijn haar. Schrik! Kort!
Het leerlingetje mocht de verf erin smeren. De manier waarop ze het deed, verraadde dat ze het nog niet vaak gedaan had. Een lok haar met verfklodder miste ternauwernood mijn oog. Ze had het niet door. Bij het uitspoelen van de verf sijpelden dunne straaltjes water langs mijn rug en via mijn oren (ieehhh!!) naar hals en borst. Handdoekje vergeten… Ik zag haar schrikken toen ze de natte stoel zag toen ik op stond. Mij kon je ook uitwringen. (Van ellende.)
Dan de kleur.
Zat er wel een kleur in? Eerlijk gezegd zag ik niet veel verschil. (Ze zou de ontwikkelvloeistof toch niet vergeten zijn?) Ik sprak mezelf manmoedig toe dat het er vast heel anders uit zou zien als het droog was. De kapster gaf het klunzige leerlingetje de opdracht mijn haar te föhnen. Te laat herinnerde ik me dat föhnen bij een kapper iets anders is dan föhnen thuis. Goddank moest ik mijn ogen sluiten om te verhinderen dat het klunsje mijn lenzen uit mijn ogen zou slaan met het snoer van de föhn. Dat was mijn geluk. Ik had het niet aan kunnen zien hoe ik wederom omgetoverd werd tot een lid van het Koninklijk Huis.

Het is ‘m dus niet.
Update 25-09: Op mijn werk zag niemand dat mijn haar geverfd was. Hoe lastig ik dit soort zaken ook vind, ik heb de kapper gebeld en verteld dat ik niet tevreden ben. Vanavond mag ik terugkomen! Ik word er wel wat nerveus van. Wie weet met welke kleur ik vanavond thuis kom...

13 opmerkingen:

*eSThER* zei

Bea, krijgen we nog een foto te zien? ;-p

Anders zei

waarom denk je dat Bea
altijd van die mega
hoeden op heeft ?

tidtussendoor zei

Waarschijnlijk nog veel moeten betalen ook...?

Marius zei

Wat een hutseflutserig gedoe allemaal. Ik dacht dat je intussen wel een goede vaste kapster had.

Goentah zei

@Esther: Nee :-)

@Anders: Heeft ze dezelfde kapper als ik?

@Tijdtussendoor: Hou maar op :-( Dat is de reden dat ik gebeld heb om te zeggen dat ik niet tevreden ben. Voor dat geld moet het wel naar je zin zijn.

@Marius: Weet je, ook al ga je steeds naar dezelfde kapper, je wordt niet altijd door dezelfde persoon geknipt. Oké, je kunt dat wel aangeven, maar soms moet je dan erg lang wachten voor je een afspraak kunt maken. Aangezien ik dat geduld meestal niet heb en maar één vrije dag in de week heb, vraag ik nooit om een bepaalde persoon. Het komt dus wel eens voor dat ik matig tevreden ben als ik weer eens geknipt ben. De perfecte kapper moet ik nog tegen komen... Overigens is de coupe van dit kapsel wel naar volle tevredenheid.

Michiel zei

Beetje jammer ja, hoop dat de tweede poging beter gaat. ;-)

CeeBee zei

gebeurt me ook telkens weer. zeg er tegenwoordig wel wat van, maar o-o-o wat vind ik dat toch moeilijk.

Hette zei

Ik zie jou al door de apotheek als Bea lopen haha.
En hoe is het nu inmiddels geworden?

Pascal zei

Laat je ons wel meegenieten, door middel van een foto?

BB zei

En hoe is de reddingsoperatie gegaan? Ben benieuwd!

Ben altijd erg blij met vriendin J. die mijn haar doet. Die weet wat ze doet, thuis in mijn keuken, voor niks. En dan zit het ook nog eens goed en is het geverfd in een kleur die ik zelf uitgezocht heb.

hanscke zei

Ik ben benieuwd naar het resultaat... maar kort blijft kort, het kan er niet meer aan. Gelukkig heb ik al een aantal jaren een vaste kapper, die man heeft gouden handen..

GobboE zei

Je maakt me wel HEEL benieuwd...dat begrijp je ;)

She zei

Goed dat je er wat van gezegd hebt! Daarom ga ik wel altijd bij dezelfde kapper en vraag ik naar één persoon, maar je hebt wel gelijk dat je dan meestal niet meteen terecht kan. Maar ja liever dat, dan allerlei geëxperimenteer aan mijn hoofd ;-).