woensdag, januari 28, 2009

Koud zweet

Het is nu een paar dagen geleden, er is wat tijd overheen gegaan, dus kan ik er over bloggen zonder dat het schaamrood op mijn kaken verschijnt. Alhoewel, ik geneer me nog steeds behoorlijk als ik er aan denk. Maar zoals we tegen elkaar zeiden: "Over tien jaar is het een leuke anekdote". Zo is het. Nu is het voornamelijk genant.

We zitten momenteel in Salzburg. Mozartwoche, muziek etc. Zie vorig blogje. Doel was om veel concerten te bezoeken. Natuurlijk zouden we ook de stad verkennen. Altijd wel wat moois te beleven. We zouden op de bonnefooi gaan, hadden we afgesproken, zonder vooraf te reserveren. In Salzburg zelf zouden we langs de concertzalen gaan en informeren wat er beschikbaar was.

De dag voor we zouden afreizen sloeg de twijfel toe. "Wat als alles uitverkocht zou zijn? Tegenwoordig bestelt iedereen online. Veel blijft er misschien niet over... Misschien nog wat Einzelplätze..."
Dat risico wilden we niet nemen. We besloten te proberen online te reserveren. Dan hadden we tenminste wát.
Wat een zenuwentoestand, dat online reserveren. We kwamen er bovendien achter dat de plaatsen niet goedkoop waren. En potdomme, iedere keer kregen we een melding dat de reservering niet was gelukt. Daar zaten we dan, achter de computer, zweet op de handen, rode konen van spanning. Shit, niet gelukt, dan maar een ander concert proberen te reserveren. Nóg duurder... Maar goddank, mijn mailprogramma reageerde met een "ping!" Binnengekomen mail: bevestiging van onze online reservering! Joepie!! Yes! Mooie plaatsen, mooie muziek, we waren blij! Het was ons maar mooi gelukt. We omhelsden elkaar, we lachten opgetogen. Nu konden we opgelucht adem halen: wat er ook zou gebeuren, kaarten voor één concert hadden we maar mooi weten te bemachtigen.

Met de uitgeprinte mail stonden we een paar dagen later in het ticketoffice van het Mozarteum in Salzburg om de kaarten op te halen. Een strenge kassamevrouw mompelde iets over "nicht gekommen".

Wat?? We waren er toch?

Ze liet ons de inhoud van de envelop zien die voor ons klaar lag.
Het drong tot ons door. We kregen het allebei bloedheet. En ijskoud. Want. Wat bleek. We hadden een concert zomaar. Gemist. Geen bevestiging van gehad. Niks. Maar vast wel afgeschreven van Visa. Alsof het niks was, die xxxx euro's. (Hoeveel zeg ik niet, 't is al erg genoeg.) GVD.
Ze haalde haar schouders op, die kassamevrouw. Niks aan te doen, sorry. (Maar niet heus.)
We gingen als verdoofd het Wohnhaus van Mozart in. Zagen niks. Liepen wezenloos langs de zalen. Keken elkaar af en toe hoofdschuddend aan. Pas na een uurtje of zo, en een paar koppen koffie, leek het iets minder erg. We konden al wat gniffelen om onze domheid. Maar waren ook nijdig om het ontbreken van een bevestigingsmail. En we besloten nooit meer online te reserveren.

19 opmerkingen:

Anders zei

de film is anders ook heel aardig, hoor...
; )

*eSThER* zei

En de bevestigingsmail dan die jullie hadden van het andere concert?

Ik doe eigenlijk alles online: van tickets kopen tot daten ;-) tot nu toe nog geen klachten. Maar ik ga nu voortaan wel beter opletten!

Sandy zei

Hoi Gonda,
Compleet ongerelateerde reactie maarre...

Ik zocht op google op boekenclub Gouda en kwam zo op je blog terecht. Ik vroeg me af of jullie nog steeds lezen en nieuwe leden accepteren? Ik, 32, net in Gouda, ben dol op lezen en mis mijn boekenclubje in Den Haag (dat is met het vertrek naar het buitenland van 3 key-leden een beetje uit elkaar gevallen).

Hoop wat van je te horen.
Groetjes, Sandy
sandyvandruten@yahoo.com

Hette zei

Hoezo geen bevestigingsemail gehad? Is dat niet een fout van het online systeem dan? Ik zou daar in ieder geval eens gaan klagen!

Danniëlle zei

Voor het bedrag kijkt u even op Twitter ;-) Serieus, zwaar balen natuurlijk maar bij mij is het eigenlijk nog nooit misgegaan, ook niet voor concerten?

bladergroen zei

Heb ik een keer gehad met online vliegtickets. Ik bedoel maar... het overkomt de besten. Maar hé, het is IRRITANT!!!

She zei

Balen, maar het is niet jullie fout lijkt me of ik begrijp het logje niet.

Gonda zei

@She: Niet onze fout, maar het geld wordt wel afgeschreven... Ergerlijk! We gaan er nog achteraan.

Gerhard zei

Ik was even bang dat jullie inmiddels kaartjes hadden voor een hele rij. Of het halve theater! ;-)

hanscke zei

Ja bij mij is het ook een keer goed mis gegaan. Verkeerde datum, had ik niet op gelet. Ik controleer nu alles heel achterdochtig wel 3 4 of 5 keer.

ed schenk zei

wat jammer dat je niet met Paypal kon betalen, daarbij wordt een extra stap ingelast waarbij je nog een keer de bevestiging van de opdracht te zien krijgt

Jannet zei

Sorry, sorry, sorry, moest toch heel even gniffelen. Het is natuurlijk superirritant voor jullie, maar je beschrijft het zo mooi. Ik zie je al helemaal voor die mevrouw staan terwijl de stoomwolken uit je oren en neus komen....
(om even je vraag te beantwoorden: ik werk in de flexpool, 2 dagen/week. Dat is wegens lichamelijke problemen noodgedwongen zo gekomen. Was niet leuk maar nu ben ik er blij mee. Problemen zijn grotendeels over maar meer werken lukt me niet.)

FrankiePebbles zei

Is het heel erg als ik het niet in één keer snap? Was het nu een misverstand vanuit de organisatie of zijn jullie echt opgelicht door derden?

GobboE zei

heh? Maar je had toch een soort bevestigingsmail? Tenminste je schrijft dat je daar met de uitgeprinte mail stond?

Gonda zei

@FP en Gob: We hadden een bevestigingsmail van een ander concert. Van het bewuste concert kregen we geen bevestigingsmail. En aangezien we boekten op de avond voor vertrek, konden we ook niet naar het boekingsbureau bellen om te checken of dat andere concert echt mislukt was. Was dus niet zo, we kregen alleen geen mail! Hun fout volgens mij, maar we hebben natuurlijk geen poot om op te staan. Heel lastig.

@Gerhard: Haha! Had gekund, maar er waren geen plaatsen naast elkaar meer. (Godzijgedankt.)Anders hadden we absoluut nóg een keer geprobeerd kaarten voor dat bewuste concert te krijgen.... (Hadden we heel breed kunnen zitten :-) )

Ireen zei

Heb je het inmiddels al een beetje van je af kunnen rennen?

Merel zei

Ik voel helemaal met je mee - word er zo al bloednerveus van!

Anoniem zei

Hallo Gonda,

Na een bliksem inslag was ik aan een nieuwe pc toe, helaas alle favorieten gingen ook verloren. Hartelijk dank voor je reactie, nu kan ik je weer volgen.

Erik.

( vsn de rancho ;) )

Gonda zei

@Erik: Fijn dat je er weer bent! Mooie nieuwe pc?