zondag, februari 08, 2009

De Halve van Hoorn

Soms heb je van die nachten dat je geen oog dicht doet. Waar dat nou aan ligt? Geen idee. Je kunt er over tobben en piekeren, maar de ervaring leert dat je dan helemaal niet meer in slaap valt. Misschien ben je gewoon niet moe genoeg om te slapen.
Afgelopen nacht was ik weer eens een hele nacht wakker. Om half drie ben ik nog naar de wc geweest. (Als je ligt te wachten op de slaap, verbeeld je je zelfs dat je je blaas vol voelt lopen. Ik wist tenminste zeker dat ik het voelde. Alsof ik mijn nieren in werking zag. Raar maar waar. Ik voelde kleine scheutjes urine mijn blaas in lopen. Lach me niet uit!) Na het toiletbezoek durfde ik niet meer op mijn horloge te kijken. Het werd licht en ik was nog steeds wakker...
Waar ik me vooral zorgen om lag te maken, was of ik de volgende ochtend fit genoeg zou zijn voor onze lange duurloop. We hadden een leuke route uitgestippeld van bijna 18 km. Dat is bijna 6 km langer dan mijn langste duurloop ooit.
Heel even was ik opgelucht toen ik de wereld aanschouwde bij het opentrekken van de gordijnen: alles lag onder een laag verse sneeuw en de laatste sneeuw was nog niet gevallen. Dikke vlokken dwarrelden gestaag naar beneden. ‘Met deze sneeuw glibberen we weg’, dacht ik verheugd, 'no way dat we kunnen lopen'. Ik zag mezelf de hele middag lui op de bank hangen, kijkend naar het WK schaatsen. Niet verkeerd. Ik kon wel wat rust gebruiken na die slapeloze nacht.
De opluchting was maar van korte duur. Meteen daarna begon ik me druk te maken om mijn trainingsschema. Hoe moest dat nou. Maandagavond geen tijd, dinsdagavond afspraak, pas woensdag zou ik weer een lekker eind kunnen lopen. Natuurlijk kan ik altijd ’s ochtends vroeg lopen, maar toch niet zo relaxed als overdag of ’s avonds. Ik zeg niet dat ik nooit meer voor het werk ga lopen, maar als het kan tóch liever een ander tijdstip van de dag.

We dronken een paar koppen koffie en bekeken de buienradar. Lang leve het www. Een uur later zou de bui over zijn getrokken, zagen we. We besloten gewoon te gaan zoals we gepland hadden, die sneeuw zou wel smelten.
Het was een heerlijke loop. Besneeuwde velden, maar prima asfalt om op te lopen. Het zonnetje maakte het zelfs warm. Nog even en ik kan mijn winterwarme tight vervangen door de gewone en mijn thermo shirt uitlaten. Vandaag zou mijn winddichte jasje met een singlet eronder ruimschoots voldaan hebben. Mijn handschoenen had ik na een kwartiertje al uitgedaan: ik kon de warmte haast niet kwijt. Met spijt dacht ik aan Schoorl. Liep we daar maar….
Thuis voelden we ons zo opgetogen en voldaan dat we besloten ons in te schrijven voor de halve marathon van Hoorn op 17 mei a.s. Mijn eerste!

21 opmerkingen:

Anders zei

Dit wordt toch niet
het zóveelste
hardloop-blog, hè ?

Gonda zei

@Anders: Ehm... :-)
Nee hoor, wees gerust. Maar momenteel ben ik er nogal vol van, en waar het hart vol van is... etc.
Heb maar even geduld met me ;-)

Jessica zei

Wow!! Goed hoor een marathon. Go girl!!

Gerhard zei

Ik vind het heel knap van je!

FrankiePebbles zei

Cool! Inspirerend om te lezen.

In mei pakt het vast en zeker beter uit met de weersomstandigehden dan laatst in Egmond. En je traint serieus. En je hebt dure schoenen, dus ik zie jouw 'halve van Hoorn' met vertrouwen tegemoet :)

Danniëlle zei

Proficiat met je beslissing! Dat wordt een fraai debuut.

*eSThER* zei

Fanatiekeling!

Goed dat je bent gegaan! Hahaha, moest wel lachen om Anders...ik kan me helemaal niet identificeren met hardlopen, maar leuk te lezen dat jij zo enthousiast bent en zelfs als het sneeuwt (ik heb trouwens alleen maar sneeuw zien vallen, niets is blijven liggen).

sabine zei

Het is verslavend. Heb zelf een paar keer een 5km gelopen en vond t mega. Maar helaas zit mijn lichaam me tegen. Dus ga ik maar mee met mijn vriendin om aan te moedigen. Die heeft gister Schoorl gelopen (en ook Egmond). Misschien dat Hoorn ook wel toegevoegd word.

hanscke zei

Dit komt mij heel bekend voor. Een wandeltocht van 40 km skippen, uiteindelijk toch gaan en dan valt het weer zo mee en houd je er een heerlijk gevoel eaan over van I did it again, Ik ben geen watje

Elsje zei

Gekkie, daar moet je toch niet van wakker liggen?!

John zei

Leuk geschreven :) Ik moest even denken aan die stukjes van Pam in de Runnersworld, ken je die? Succes met je training voor 17 mei!

rinus zei

Waarschijnlijk ga ik je dan zien, maar dan voor de hele marathonm, ga je mee met mij op avontuur?.
Het is een mooie loop aldaar.
Groet Rinus.

carice zei

@Anders: Goentah is baas over eigen log. :-)
Goed man! De halve is hartstikke pittig! Keispannend. Maar dat gaat jou vast lukken. :-)

Marius zei

De kostelijke verhalen van een vrouw die zich ontpopt als een atlete, dat had geen mens een jaar geleden durven voorspellen. (Ben weer bijgelezen hoor, ook de Mozartwoche - was maar op de bonnefooi gegaan.

Gypsy zei

Crap, van 12 naar 18? Wat knap! Mijn loopschoenen hoeven weinig aan de bak momenteel. Vorige week vanwege 15 centimeter sneeuw en de daaropvolgende glijbaan, deze week omdat ik even geen zin heb om in het donker in dit weer te rennen. Moge het snel voorjaar worden!

RunningRonald zei

Schoorl was geweldig.. jammer dat je er niet bij was.. kom je nog naar het mooie Alphen a/d Rijn toe?

Bob zei

18 km, klasse! Zelf ben ik een stuk teruggevallen, dit weekend doe ik mee aan een 10 km-loop onder de grond(!).

Begin van de zomer moet het ook een halve marathon worden.

Goeie schoenen zijn absoluut noodzakelijk. Zelf heb ik Brooks voor 125 euro, die zijn voor mij ideaal.

Pascal zei

Wel goed dat je het doet, ik ben zelf te lui om te rennen...

Hans zei

Hi, ik ben hier voor het eerst.
Leest lekker makkelijk weg, ik kom zeker nog eens terug.
Succes met trainen en veel plezier op de halve.

www.martinemussies.nl zei

Wow, dat is nog eens een voornemen! Heel veel suc6 met trainen, liefs van Martine

Marius zei

http://pascalsummer2.wordpress.com
Dát is dus het nieuwe adres van Pascal, bij grote toeval gevonden. Ja, ik weet 't, hij is niet bij te houden, maar ik weet zeker, hij jou in het lopen evenmin.