zondag, februari 22, 2009

Stoempen

Met het risico lezers weg te jagen door wéér over hardlopen te schrijven, toch een klein updeetje van mijn hardloopavonturen. De anti-hardlopers kunnen nu weg klikken. (Klik) Onder mijn lezers bevindt zich nu een aantal hardloopliefhebbers, dat houdt de boel dan mooi in evenwicht. Ik beloof: volgende keer weer wat ‘normale’ blogjes voor de ‘normale’ lezers.
De afgelopen drie weekenden hebben we steeds een lange duurloop van net geen 20 km gelopen. Ik heb er vertrouwen in dat ik die halve marathon van Hoorn op 17 mei ga halen. Het gaat goed!
Vandaag was het wel een gestoemp van jewelste. Gelukkig op de heenweg. Puur toeval, want we hadden de windrichting niet gecheckt. Ploeteren en zwoegen tegen de wind in. De snottebellen vlogen spontaan uit mijn neus. Maar daarvoor heb je handschoenen aan. We waren nu bevoorraad met water en gel in een knijpzakje. (Vies! Blackcurrant-smaak met extra cafeïne. Weggespoeld met water.) Vorige week kreeg ik op ongeveer driekwart van ons parcours acuut honger en het kan niet anders dan dat mijn prestatie daar onder geleden heeft. Vandaag dus een extra koolhydraatshotje tijdens het lopen. En volgens mij heeft het effect gehad. In elk geval een placebo-effect: ik bleef tot het eind lekker lopen. Oké, oké, de laatste kilometer ging wat minder, maar dat kwam door dat verschrikkelijke viaduct over de A7 wat we (voor de tweede maal) over moesten… Omhoog ging nog redelijk, maar daarna was ik totaal leeg. Het minimale valse platje daarna voelde haast zwaarder dan het viaduct…

Ondanks het feit dat het lopen prima gaat (we boeken nog steeds voorruitgang) en tot nu toe blessurevrij, overweeg ik toch me bij een loopgroep of AV aan te sluiten. Niet voor motivatie, maar wel voor techniektips en loopschema’s en wat al niet meer. Het lopen wordt nu zo serieus, dat ik het wel serieus moet benaderen.
Ik hou jullie op de hoogte! (Over een paar blogjes, eerst komen wat andere onderwerpen aan de orde!)

13 opmerkingen:

*eSThER* zei

"Ik beloof: volgende keer weer wat ‘normale’ blogjes voor de ‘normale’ lezers."

Joepie, ik ben normaal!!! ;-).

ton zei

"Het minimale valse platje daarna voelde haast zwaarder dan het viaduct…
Je moet ook geen viaducten tillen!

She zei

Schrijf maar lekker over hardlopen hoor, de uitdrukking is niet voor niets: waar het hart vol van is... Ik vind het nog steeds ontzettend stoer van je!

Gerhard zei

Ik beschouw me ook als 'normale' lezer. Maar hier ben jij de baas, schrijf maar lekker over wat je bezighoudt en waar je zoveel plezier aan beleeft! En nu begrijp ik ook ongeveer wat 'stoempen' is. Weer wat geleerd! ;-)

John zei

Als je 3 duurlopen hebt gedaan van bijna 20 kilometer wordt die halve geen probleem, zoveel is wel zeker. Je loopt zoveel gemakkelijker bij een evenement dan alleen, dat is echt een verschil. Succes!

Gypsy zei

Schrijf maar lekker, wie weet motiveer je nog iemand uit z'n luie stoel te komen! Goed bezig in ieder geval!

Marius zei

... ik volg je op de voet, en graag, ook nu. Wat een ander leven heb je!

hanscke zei

Het is toch een lekker woord om te lezen, stoempen, nee hoor schrjf maar lekker door over wat jou na aan het hart ligt.

Wendelien zei

Stoempen?? Is dat een hardloopterm? Ik denk bij dat woord meer aan onze ouwe wasmachine;)

rinus zei

Je gaat top en die halve zal echt geen probleem voor je wezen.
En aansluiten bij een club voor meer info en andere loopzaken is wel slim.
Geniet ervan en leuk geschreven.
Groet Rinus.

Danniëlle zei

Lekker hè, zo'n eigen blog :-) Ik schrijf ook over vanalles, de niet hardlopers klikken dan maar even weg, niets van aantrekken. Die komen wel weer terug!

@She: Je bent wel wat gewend hihi.

Bob zei

Shit Gonda, je ligt voor op mij. Twintig kilometer doe ik nog lang niet.

Een halve marathon is toch maar een klein stukje verder (1km), dan kan dat toch geen probleem meer zijn?

Anoniem zei

Gondaa, OMG jij bent echt lelijk alls ik jou was zou ik ide foto weg doen! alsjeblieft ik kan er niet meer tegen jij lelijkerd