donderdag, mei 14, 2009

Een drieluik

Al een tijdje inspiratieloos (behalve over hardloop- en atletiektrainingen, maar daar krijgt iedereen vast een puntneus van, of is het punthoofd?), en ineens zomaar drie onderwerpen om over te bloggen.
Wat nu?
Een drieluik dan maar. (Slechts een van de drie onderwerpen gaat over hardlopen, heel netjes toch?)

In chronologische volgorde:

1. Twittermeeting in Leeuwarden
Het twitteren verdringt een beetje het bloggen, ik geef het eerlijk toe. Het is aan niet-twitteraars nauwelijks uit te leggen wat nou precies het leuke aan twitteren is, het is vooral het interactieve aspect er van. Heel anders dan chatten (waar sommigen het mee vergelijken), want reageren op anderen hoeft niet, maar mag wel. Lekker vrijblijvend en weinig tijdrovend (nou ja, als je het gedoseerd doet tenminste…).
Twitteren is een sociale bezigheid, voor zover je sociaal kunt zijn achter je beeldschermpje. Daarom bedacht een aantal tweeps (twittertaal, de betekenis laat zich raden) om elkaar in real life te ontmoeten. Een twittermeeting, oftewel een tweeting. (De logica van twittertaal wordt nu vast duidelijk.)
Alsdus geschiedde. Het leuke was dat er ook een paar bloggers tussen zaten die ik al jaren volg, dus die ik al jaren ‘ken’. (Bloggen is ook een sociale bezigheid.)
Het was dan ook superleuk om Gerhard (van Tagelus) te ontmoeten, en Esther (van Estercita), alhoewel ik de laatste al tijdens de boekenclubmeetingen had leren kennen. (Ook een voortvloeisel van het bloggen!)
Ik vond het jammer dat de groep te groot was om iedereen (lang genoeg) persoonlijk te spreken. Groepsgesprekken zijn aan mij niet zo besteed door mijn slechthorendheid. Ik kan niet ad rem zijn, en het volgen van het gesprek is lastig en vermoeiend. Niet vreemd dat ik de eerste was die wegging, maar dat was niet omdat het niet gezellig was, integendeel. Misschien komt er nog wel eens een herkansing om een rustiger gesprek te voeren.

2. Hardloopmeeting
Deel een van het drieluik gaat naadloos over in deel twee: hardlopen met Gert (blogger en twitteraar).
Je leest elkaars blogs, je twittert wat over en weer, en voor je het weet ligt er een afspraak om samen hard te lopen! Zo verging het Gert en mij. Het moest een rustig loopje worden in verband met de marathoorn (leuke woordspeling van Ron) komend weekend. Wel in een mooie omgeving natuurlijk, want dat is de lol van het lopen. Het werd omgeving Reeuwijkse Plassen, de afstand was net geen 10 km en de tijd was misschien net iets te snel voor een hele rustige loop, maar daar hadden we weinig last van. (Voor meer data zie Gert’s blog.) Waar we wel last van hadden was de warmte, maar gelukkig waaide er af en toe een verkoelend briesje.
Ik liep in mijn kersverse weRUNtogether.nl roparunshirtje van het Roparunteam van RunningRonald. Mooie Nikekwaliteit, perfecte pasvorm. (Er zijn nog shirtjes over, je steunt er een goed doel mee, dus het mes snijdt aan twee kanten. Slechts €25,- Bestellen kan via RR.)
Deze twittermeeting was één op één, dat maakte het communiceren makkelijker. (Voor zover je makkelijk kunt praten tijdens het lopen, maar dat is een ander verhaal, haha!) Het terras wat ik in gedachten had, was nog gesloten, dus werd het na afloop een biertje in mijn achtertuin.
Onnodig te vermelden dat ook deze meeting herhaald mag worden, het was heel gezellig.

3. Stratenmakers
Mijn straat wordt opgehoogd. Zonder enige vorm van aankondiging lag maandagochtend de straat half open. Ik was nog net op tijd om er met mijn auto uit te kunnen rijden. Natuurlijk heb ik mijn beklag gedaan bij de stratenmakers over alle ongemak en over het gebrek aan informatie, en zij zeiden mij slechts dat ik niet de enige was die klaagde. Verder vertelden ze mij dat ik een probleem zou krijgen met (wat door moet gaan voor) mijn voortuin. Die zou wel héél laag komen te liggen. Een soort tuinkuil. Auto erin parkeren zou lastig worden.
Met mijn meest verleidelijke blik (ahum) heb ik een deal gemaakt met de stratenmakers: ze komen op Tweede Pinksterdag mijn tuin ophogen tot straatniveau. En betegelen uiteraard, de hele mikmak. Natuurlijk tegen betaling. Geen idee of het een reëel bedrag is, maar ik vind het allemaal best. Het had al veel langer moeten gebeuren, de gaten vielen er spontaan in.

Dit was mijn drieluik. Allemaal positief, ik ben een blij mens. (Na het weekend nog blijer, als ik de marathoorn uitgelopen heb.)

15 opmerkingen:

Danniëlle zei

Ha, je hebt de tip (die ik gaf op Hyves) van het shirtje opgevolgd. Mooi!

Alvast heel veel succes zondag!!!

Gonda zei

@Danielle: Ja, dankzij jou loop ik in een roparunshirtje! Goeie tip:-)
Jij ook succes!

Tiny zei

Past precies. Het shirtje dan!

RunningRonald zei

dank voor je steun Gonda! Ik wens je superveel succes bij de Marathoorn!
ps: ondanks dat je heel veel twittert mag je ook best meer bloggen hoor :)

rinus zei

Het twitter gebeuren kan er net niet bij qwa tijd en hou het bij bloggen.
Verder leuk zo met Gert en een mooie training richting Hoorn.
En de voortuin zal weer een plaatje worden.
Zie je Zondag.
Groet Rinus.

martine zei

luk loopje en succes het weekend!!

Gert zei

Een tweeting met tweeps is leuk, maar een tweetrun met een verynicetweep is misschien nog leuker! :-)

Ik vond het heel gezellig en we gaan vaker samen lopen!

She zei

Goed dat je die deal hebt kunnen maken met de stratenmakers, wel slecht dat je niet geïnformeerd was door de gemeente of wie zoiets ook initieert. En vroeg me opeens af of je ook problemen hebt met iedereen verstaan tijdens onze boekenclubmeetings?

hanscke zei

Als eerste heel veel succes. Moet ik dan toch dat twitteren gaan oppakken? Ik kan het deze weken eens proberen.

Wendelien zei

Nog 2 nachtjes slapen......

*eSThER* zei

Jij had toch vorig jaar ook al een probleem met stratenmaker oid?

En de #twouscous was idd erg gezellig. Zeker voor herhaling vatbaar.

Succes dit weekend!

John zei

Ik schijn toch echt wat te missen als "niet-twitteraar". Succes in Hoorn!

Bob zei

Heel veel succes. Ik ben net klaar. 2:09. Ik ben apetrots.

Groeten.

M@urice zei

Succes morgen in Hoorn. Misschien komen we elkaar nog wel tegen!

Rich@rd zei

Soms zijn inspiraties idd moeilijk te vinden, ik denk dat twitteren dan wel een mooie oplossing is al heb ik er nog helemaal niets mee.
Voor de rest was het toch een leuk boeiend verhaal. En nu wachten we met smart af hoe Hoorn is vergaan!!!!!