zondag, april 02, 2006

Slettekat



Néé, hè!!! Ze is het alweer! Kan dat eigenlijk wel, twee keer in drie weken??
Krijgen we wéér die hele ellende met zo’n geile kat. Ze randt alles aan wat ze tegenkomt. Ze pruttelt, knort en mekkert de godganse dag. Constant zit ze aandacht te trekken. Kruipen en rollen over de grond. Kopjes geven tegen mijn voeten en zodra ze merkt dat ik naar haar kijk gelukzalig met haar kont draaien en haar staart voor het gemak alvast opzij doen.
Ik dacht heel naïef dat katten maar één keer per jaar krols werden. In het voorjaar of zo. Ja, weet ik veel. Als ze iedere drie weken krols worden kan ik mijn lol wel op.
Haar zus is trouwens nog nooit krols geweest. Daar zat ik eigenlijk op te wachten. Maar nee hoor, niks. Of ze weet het goed te verbergen. Ik kijk nergens meer van op. Onder mensenvrouwen heb je ook van allerlei slag. Delletjes, sletjes, hockeymeisjes, buurmeisjes... En bij de een zie je ook wat beter of ze krols zijn of niet. Bij sommigen zie je het nooit. Ik hoop dat Kip zo’n soort kat is. Maar dat Jim een slettebak van het ergste kaliber is, is me wel duidelijk.

21 opmerkingen:

Anoniem zei

Geeft jouw gewoon een kus achter het linkeroor (gewoon omdat het mag)
Wenst je sterkte met de kat.

Christian zei

Volgens mij hangt er werkelijk iets amoureus en hitsigs in de lucht. Mijn gedate van laatste maanden (gisteren driemaal = scheepsrecht? :-D) is tevens een teken aan de wand. Soms moet je de natuur gewoon vrij spel geven. ;-)

Anoniem zei

Ach laat maar... (Ik heb geen katten dus makkelijk praten)

Anoniem zei

Ik heb een rood kleuter katertje die geholpen is, maar daar merk ik weinig van, het lijkt wel of hij vrouwelijke hormonen heeft en miauwt dan ook bijna de hele dag voor de voordeur.............Going Nuts!!! :-S

Anoniem zei

Hahaha, ik had het er een tijdje geleden met een vriendin over: stel je voor dat mensen ook zo krols zouden zijn als katten dat zijn en gewoon iedere man op straat zouden bespringen. Zou een gezellige boel worden.

Maar, serieus: als het echt irritant is (en dat is het, spreek ik uit ervaring, mijn kat werd elke vier weken krols, ik heb snel de eierstokken verwijderd) zou ik ze gewoon alle twee nu naar de dierenarts brengen :). Ik heb wat rondgevraagd en men is van mening dat het geen kwaad kan om voor de eerste krolsheid te steriliseren.

Zie ook:
http://www.dierenarts-staring.nl/wetenswaardigheden.php?ww=6
http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/kat/sterilisatie.html

Voor de sterkere maag:
http://www.dierenklinieklemmer.nl/page9/page83/page83.html

Anoniem zei

hockeymeisjes: dat heb je nog netjes gezegd. hier noemen wij ze anders. en de kat: ja dat kan het hele voorjaar wel doorgaan. in ieder geval hier buiten om 5 uur 's morgens. :-(

Anoniem zei

Ik ben blij dat mijn jongste aanwinst nog geen neigingen vertoont. Dat zal ongetwijfeld nog wel gaan gebeuren en dan gaat ze linea recta naar de dierenarts om alles te laten verwijderen.
Eigenlijk wel vreemd dat je er zo over praat bij dieren, maar dat je dat over mensen niet doet. Misschien omdat wij niet krols worden? Of omdat we denken dat we de baas zijn over onze dieren (dat is bij die monsters van mij een illusie overigens :-) )

Anoniem zei

het is gewoon de tijd van het jaar, bij mens en dier, ik merk dat héél sterk :-))
al die katers die om aandacht vragen .... heerlijk! dit poesje spint wel mee

xx

Anoniem zei

Ik was zelf ook hockeymeisje... (8 jaar geleden....) Team is echt om onbeduidende redenen opgeheven ;)

Wij hebben onze poes voor de eerste krolsheid gesteriliseerd. Heerlijk hoor!

Anoniem zei

Mijn tweede kat had het bij tijd en wijlen ook om de haverklap (dat is wel een rare zin trouwens). Verschrikkelijk irritant! Ik heb dan ook met je te doen ;)
Vind ik katers toch wat rustiger. Die miauwen alleen maar 's nachts, tenminste niet dat gemekker en gekut er de hele dag bij. Veel katers gaan ook sproeien, maar dat had ik maar bij één kat, van de vier. Viel mee dus.. Maar ik heb ze snel laten castreren ;)
(vind ik soms wel jammer, wat kleine Barney's had me best leuk geleken)

Gonda zei

@Gerwin: dank je en dank je :-)

@McPhisto: Het zal wel in de lucht hangen dan, als jij het zegt :-) Maar bij de kat laat ik de natuur niet z'n gang gaan. Zielig, hè :-)

@Petra: Jij hebt zeker makkelijk praten! Ik kan ook niet veel anders doen dan het accepteren...

@PT: Volgens mij wil jouw kat gewoon buiten spelen! Blaadjes achterna rennen, frisse lucht opsnuiven. Zou het niet? Hij kan toch niet veel kwaad bij de buurpoezen. Gelukkig maar.

@Esther: Bedankt voor je advies! Ik ga deze week de dierenarts bellen voor een afspraak. Zelf de eierstokken verwijderen lijkt me niet zo'n succes :-) Of mag ik ze bij jou langsbrengen? :-)

@Wies: Ach, je weet wel wat ik bedoel bij hockeymeisjes. Meestal hoort er nog een Oililysjaaltje bij en een parelkettinkje :-)

@Pike: Bij mensen is het volgens mij gewoon het hele jaar door :-) Gelukkig zijn wij te beschaafd om het niet zo te uiten als mijn kattensletje :-)

@Anne: En jij kan het weten! :-) Is het dan echt waar dat het voorjaar dit soort gevoelens los maakt?

@Hette: Ik zal je vertellen: ik was óók een hockeymeisje! Maar dan zonder parels en sjaaltje :-)
Ik ga ook snel een afspraak maken voor die mormels van mij.

@Es: Ik wist serieus niet dat katten (of poezen eigenlijk) zo vaak krols konden worden. Maar het mes gaat er in! Geen jonge katjes hier. Hoe schattig ik het ook vind.
Overigens is het ergste leed alweer geleden. Twee dagen irritant geweest, maar nu is het alweer veel minder.
Ik vind het wel een gek idee dat mijn katten zelf ook moeder kunnen worden, in mijn ogen zijn het nog echte kittens.

Anoniem zei

Haar zus? Misschien toch wel een broer dan? :-)

Gonda zei

@Wiro: Kip en Jim zijn twee vrouwtjespoezen :-) Jim moest vernoemd worden naar Jim de Groot. Niet dat die geen echte man is, maar de naam van de kat stond vast, het geslacht wisten we nog niet :-)

Anoniem zei

@goentah en hette: nu we toch gaan bekennen. ik was er ook een. maar dan wel een van de harde inknallers. grijns.

Gonda zei

@Hanscke: Dus jij hebt ook een poes met een jongensnaam :-) Ik noem Jim ook vaak Sjimmie, of Sjimmetje!

@Wies: Ik hou van bekentenissen! We durven nu al bijna hardop te zeggen dat hockey leuk is!
Ik was er vooral een van de wilde feesten :-) Onze club was allesbehalve elitair :-)

Christian zei

...aldus kom ik na mijn dood maar als (paas)haasje terug. ;-)

Anoniem zei

@Goentah: nee, lijkt me ook geen succes als je ze er zelf uit gaat halen ;). Het lijkt mee ook geen succes als ik het doe. Het is al 4 jaar geleden dat ik het bij mijn eigen kat heb gedaan en dan nog onder goede supervisie van een vriendin van me.

Anoniem zei

Ik wist het ook niet...
Weer wat geleerd!

Anoniem zei

Hockey is leuk toch? Ik wil er ooit weer eens aan beginnen. De sjaaltjes kwamen geloof ik pas echt in opmars toen ik er al weer af was.

Gonda zei

@Oh!: Nog even en ik kan een kattenhandboek schrijven. Ik leer iedere dag!

@Hette: Mijn hockey-periode is een van de leukste periodes uit mijn jeugd. Natuurlijk was de sport leuk, maar vooral alles wat er omheen was :-) Ik bracht mijn weekenden door op de hockeyclub. Een geweldig leuke tijd!

Anoniem zei

Heap, use any bands and artists furthermost outside the first.
The technique having to do with food preparation searched by majority of
these ranges assists you to accomplish your this baking around
triple much more opposed to time honored stoves. Rotisserie -- -
another extrenal bbq grill utilizing tossed around spittle; meant for more
desirable and as a consequence gi cooking. Paleo Goodies Cave Tigers To your Paleolithic Times Would want This specific Candy bar Deal
with Cooking! Remark: Consider amount of time is important at the exceptional weather conditions.


Here is my website :: review toaster ovens 2011 ()