dinsdag, april 01, 2008

Roze, roze, roze!

Roze is mijn kleur.
Ik wist dat al langer, maar vond het altijd een beetje kinderachtig om dat toe te geven. Niet alles is natuurlijk roze (dat bedoel ik dit keer eens niet metaforisch), maar veel wel.
Sinds ik afgelopen zomer besloot mijn zoldertrap roze te verven, is het hek van de dam. Het fijne is dat ik helemaal alleen mag bepalen welke kleuren er in mijn huis komen. Ik hoef geen concessies te doen, geen rekening te houden met andere smaken, er is niemand die het met me eens moet zijn of die mee beslist (wat geheid geruzie zou opleveren, aangezien geen volwassen mens zoveel roze in huis wil). Natuurlijk vraag ik wel advies, want ik ben nu eenmaal een moeilijke beslisser. Eigenlijk is dat allemaal spel, dat advies vragen. Ik weet toch hoe ik in elkaar steek? Ik dub en wik en weeg (soms gaan daar weken overheen), om vervolgens bij (hoe verrassend) ROZE uit te komen. Natuurlijk wist ik dat. Er is maar één kleur immers!
De ene keer is het roze iets roder, de andere keer iets paarser, dan weer iets lichter of iets zachter, maar roze blijft het. Ik heb nu een roze trap, roze gordijnen, roze kussens op de bank, roze dekbedovertrekken en veel roze accessoires. Oh ja, en altijd een bos roze of paarse bloemen op tafel. Het komt goed uit dat ik een soort boom in mijn tuin heb die roze bloesems geeft. Perfect voor mij. Geen idee wat het is en hoe het heet, maar het is schattig. Ik heb er al heel wat takjes van afgeknipt voor in de vaas.
Sinds gisteren heb ik ook een roze Google. Het viel me plots op dat je iGoogle kunt opleuken. Wat een mogelijkheden! Ik ben een poosje aan het zoeken geweest welk motief ik zou nemen, en het werd ... (tromgeroffel)... een roze tafereeltje. Tere roze bloesems vullen mijn scherm als ik internet open. Ik zit er soms zomaar even naar te kijken, zonder echt iets te willen googlen. ‘Sweet Memories’ heet het thema, zie ik nu pas. Jeetje zeg, ook al zo mooi. Het maakt me sentimenteel. Roze is de kleur van gevoel en emotie.
Roze it is.

28 opmerkingen:

Es zei

Dat is ook toevallig! Ik heb twee weken terug in de werkkamer 1 muur (zacht)roze geverfd! Het was eerst smurfenblauw!(3 maanden, voor de smurfenhype begon) Ik ben niet zo'n roze-liefhebber dus het was een grote stap, maar ik vond gewoon dat de werkkamer roze nodig had.
En het is leuk geworden! Moet nog wat puntjes op de i zetten, maar die roze muur geeft een hele fijne en warme sfeer.

Casper zei

Ik heb wel geteld één roze potlood in mijn bureaula gevonden, en daarmee houdt het helemaal op.

Gerhard zei

Nou nog een roze bril!

Anders zei

Phoeh...
meidenkleur !

Pascal zei

Na 10 jaar gaan wij onze roze badkamer verbouwen. Nu wordt ie wit. Het deed zeer aan mijn ogen. ;-)

Goentah zei

@Es: Word jij net zo blij van roze als ik?

@Casper: Ik wil ook een roze potlood! Ruilen? Voor de okselman uit het vorige blogje? :-)

@Gerhard: Die heb ik niet nodig met zoveel roze om me heen!

@Anders: Het is juist stoer om niet stoer te doen. Ik kom er eerlijk voor uit ;-)

@Pascal: De badkamer wordt mijn volgende grote project. Er komt ongetwijfeld roze in. Niet te veel, want over 10 jaar moet ik hem ook nog mooi vinden!

Ireen zei

Ik heb níéts met roze, maar ik heb er begrip voor. ;-)

GobboE zei

Zoals de Pink Panther zou zeggen:
mooi roze is niet lelijk :)

Es zei

@Goentah: Net zo blij van jou roze als jij? Dat denk ik nog niet :) Maar ik heb wel vandaag een roze orchidee aangeschaft!

*eSThER* zei

Roze is leuk. Maar niet teveel voor mij. Ik heb trouwens roze crocs en een knalroze badjas die ik altijd draag in de sauna. Ik vergis me in ieder geval nooit in de slippers of badjas :-).

Anoniem zei

Oh ik gruwel nu eerst even van die crocs van hierboven. Die heb ik ook gehad maar ze krompen.

er is verder niets tegen een kloddertje roze hier.
Of daar.

She zei

Roze is ook mijn favoriete kleur, ik word er heel erg vrolijk van. Helaas vinden veel mannen die kleur maar helemaal niets, daarom heb ik een blauwe slaapkamer en geen roze omdat mijn ex weigerde in een roze kamer te slapen. En mijn huidige vriend is mijn ex daar dankbaar voor!

Moniekie zei

Dit is een 1 april grap. Toch?

Marcel zei

He, ging ik een leuke Familie-Knots-referentie maken, is Karin me al voor!

Hoe dan ook, ik heb ook even om me heen gekeken, en hier is helemaal niets roze - zelfs geen potlood. Nouja, het plaatje op mijn laptopscherm, maar dat is jouw schuld. :-)

hanscke zei

Je bent in de roze periode aangeland. Er komt vanzelf wel weer een voorliefde voor een andere kleur. Wat denk je van vrolijk geel of van fris groen?

Pen Drive zei

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Pen Drive, I hope you enjoy. The address is http://pen-drive-brasil.blogspot.com. A hug.

Marius zei

Zolang je lief zich maar op z'n gemak voelt.

Carice zei

Wow... echt waar! Wat hip! het is ook helemaal mijn kleur. Ik heb zelfs een roze laptop. Supermooi. Nog bedankt voor je lieve berichtjes! :-)
Doeg!
Carice

Hella zei

Roze mooie kleur. Alleen niet het oudroze, daar heb ik niet zoveel mee. Laatste zin is mooi gezegt :D.

Michiel zei

Ehm, roze is natuurlijk wel cool, maar een roze trap? Nee, ik hou het dan toch maar bij roze poloshirts en overhemden, voor dagen dat de andere kleuren me wat vervelen. ;-)

veerle zei

Roze, en toch heb je hier een blauwe achtergrond.

Marius zei

Je komt toch wel weer terug ondanks dat je bij ons zo weinig roze vindt!?

Pascal Summer zei

Raak...
Niet verder vertellen hoor.

Goentah zei

@PS: My lips are sealed ;-)

Stoere Schrijfster zei

Hey die Goentah! Hoe gaat ie? Zomerblogpauze?
Tot gauw,
Aefke

Goentah zei

@Aefke: Het gaat prima hier! Net terug uit Italië. Was heerlijk, maar dat hoor je wel. Nu nog een weekje naar Drente en dan weer aan 't werk. En dan zal er ook wel weer eens een blogje komen... :-)
Tot snel!

knetter zei

Roze,

Ik heb oook een rioze tic nu.

Lnal roze.

In een ver verleden heb ik ooit de deuren roze geverfd tot groot ongenoegen van manlief

Roze roos zei

Als je op zoek bent naar een roze laptop of kleurrijke laptop - Dell je kan bieden veel mogelijkheden.