woensdag, september 03, 2008

Kruidvataanbiedingen en kruidnootjes om van te smullen

Sinds vandaag ben ik in het bezit van een lijvig naslagwerk over Mozart: “Wolfgang Amadeus Mozart, volledig overzicht van zijn leven en muziek”. Dat klinkt heel deftig en duur, maar het lag gewoon bij het Kruidvat in het koopjesschap tussen de onderbroeken van Anni Rolfi en de anti-aanbakkoekenpannen. Gedrukt op een soort gerecycled krantpapier, maar wel met een mooie prent van Mozart op de cover. Ik had het al eerder zien liggen, maar ja, wat moet je er mee. Het is niet echt een boek wat je even pakt voor het slapen gaan. Toch wilde ik het hebben, gewoon voor de heb. Ik hou van Mozart.
Domme Kruidvatmeisjes (ik weet zeker dat ze niks om Mozart geven) hebben onnadenkend opzichtige kortingsstickers dwars over de kop van Mozart heen zitten plakken. En denk maar niet dat ze makkelijk te verwijderen zijn, die stickers. Ik ben al een tijdje bezig ze weg te krabben. Mijn duimnagel heeft kleine groefjes in het kaft achtergelaten en nóg zijn er stickerresten zichtbaar. Niet alleen zichtbaar, vooral voelbaar. Het is een plakkerige toestand. Je gaat natuurlijk ook niet met stickerverwijderaar aan de slag op een boek. Tenminste, ik niet. Ik zou helemaal geen stickers op een boek plakken. Heiligschennis! Gelukkig heb ik een zak kruidnootjes naast me liggen. Ook een aanbieding van het Kruidvat. Want ja, september hè? Dan mag het weer! Belachelijk etc, vind ik ook, helemaal mee eens, maar on-weer-staan-baar.
Ik ga weer even verder met ontstickeren, tot ik misselijk ben en me schuldig voel over mijn snoepgedrag. Enne… mochten jullie vragen hebben over Mozart, van welke aard dan ook, vraag het vooral. De antwoorden staan allemaal in mijn supernuttige en ontzettend waardevolle naslagwerk. Ook al ga ik hem nooit gebruiken, ik ben toch blij met mijn koopje.

5 opmerkingen:

BB zei

Die kruidnootjes hebben hun weg naar mijn huis ook al gevonden. :-)

En een vraag over Mozart.........mmm. Had hij eigenlijk een hond?

Goentah zei

@BB: Shit zeg, ze hebben me de kat in de zak verkocht. Ik kan niks over een hond vinden :-(

Anders zei

'n héél klein beetje wasbenzine ?
op 'n gladde kaft moet dat kunnen.
denk ik...

Goentah zei

@Anders: Ik betwijfel het, maar lelijker dan dit kan het toch niet worden :-(

Hette zei

Heb je het boek al uit?? Nog bijzonderheden uit het leven van Mozart?