maandag, november 24, 2008

Goliath en de buurvrouwen

Wat was ik kwaad vanavond. Ik was superkwaad op die mutserige totebellen. De adrenaline gierde door mijn lijf en ik werd ontzettend sterk. Zo sterk dat ik bijna alle tegels die we dit weekend met bloed, zweet en tranen uit de tuin hadden gehaald en naast het huis hadden gestapeld, in mijn eentje verplaatst heb. Ik kende mijn eigen kracht niet.

Twee buurvrouwen aan de deur vanavond: “2000 kg op onze riolering, die tegels moeten daar weg. Nu.”

Ik voelde de spierpijn nog van afgelopen zaterdag. Met hulp van twee sterke mannen had ik de achtertuin kaal gemaakt. Alles er uit, inclusief de tegels. Grote grindtegels van 40 bij 40. Losgewroet uit de achtertuin en opgestapeld op de strook grond langs mijn huis in afwachting van de tuinman die ze er weer netjes in gaat leggen. Ze wegen minstens 1000 kg per stuk. Eerlijk waar. Loodzwaar zijn ze. Mijn rug rammelt er nog van.

Ze zullen wel gelijk hebben, die twee tuthola’s. Dat soort typjes weten het altijd beter. Om te walgen gewoon. U kent ze wel, van die plompe, doenerige typjes, kort haar (een non-coupe en een non-kleur), vage nietszeggende kleding (a-modieus) in kleuren die niet te benoemen zijn, taps toelopende spijkerbroeken uit het jaar nul, opgetrokken tot haast onder de borsten, waardoor de buik een ballonvorm krijgt. Geen make-up, dat spreekt voor zich. Kortom: zo onaantrekkelijk als ’t maar kan. Leeftijdloos en lelijk. Hun huishouden altijd het toonbeeld van georganiseerdheid. Het is het soort vrouw dat tips instuurt naar supermarkt- en buurtkranten. (Hoe je snel een knoflook kunt schillen zonder vieze handen te krijgen, of iets anders totaal onnuttigs.) Ook het type vrouw dat bij instanties en bedrijven gaat klagen als er iets is wat hun leventje verstoort. Actievoerende vrouwen tegen een paar tegels op de riolering. Daar kwam het op neer vanavond.

Met z’n tweeën stonden ze op mijn stoep en wilden even met me praten. Of ik die tegels maar snel wilde verplaatsen. Want dat riool hè, dat zou het wel eens kunnen begeven. Al die 148 tegels (om en nabij) lagen precies op het zwakste stuk riolering. En ik zou me toch een claim kunnen krijgen als daar wat mee zou gebeuren… Ze schetsten al een situatie van borrelende wc’s, pruttelende gootstenen en stront in de gang en dat zou al-le-maal mijn schuld zijn.

Daar sta je dan. Na een werkdag van negen uur nog even alle tegels gaan verplaatsen, net waar je zin in hebt. Wat we in het weekend met z’n drieën gedaan hebben, zou ik nu in mijn eentje moeten doen. Alsof ik uit een laatje een aantal sterke mannen kon trekken die voor me willen sjouwen.
Het kwam er op neer dat ze me geholpen hebben. Dat wel. Ze begrepen dat ik het niet alleen kon. Maar ik was me toch kwaad… Ongelooflijk, wat was ik nijdig op die twee hotemetoten. Tandenknarsend ben ik aan het werk gegaan. Ik werd Goliath en ik versloeg de beide dames.

34 opmerkingen:

BB zei

Prachtig beschreven, dat soort buurvrouwen. Ik ken ze, ik heb ze. En ze zijn eigenlijk te erg om over te schrijven! Maar wel aardig dat je nog even geholpen hebben.

Goentah zei

Haha ja, zo kun je het ook beschouwen. Ik denk dat ze verwacht hadden dat ik het niet zou doen, want ze stonden verschrikkelijk uitdagend op de stoep. Juist daarom heb ik het wel gedaan, ik wilde ze geen gelijk geven. Ik wilde dat ze zich heel schuldig zouden voelen. Maar dat soort vrouwen zit anders in elkaar...

Pascal Summer zei

Een mooie typerende omschrijving. Ik zie het helemaal voor me... fijn zulke buren. ;-)

karin zei

Nee daar zit je niet op te wachten na zo'n dag!
Hadden buurtjes de 'rijdende rechter' soms gezien? Daar gebeuren ook de ergste dingen met rioolleidingen.

Marius zei

Je proeft de woede. En woede, agressie, genereert kracht en macht ... maar nu kun je die k&ttegels even niet meer zien, gatverdamme, wat een 'wijven', wat een laf soort lef. Je hebt je in de goeie zin van het woord laten kennen Goentah!

Goentah zei

@Pascal: Ik probeer ze te ontlopen, dat is duidelijk :-)

@Karin: Wat zijn dat foute mensen bij de RR. Zo wil ik nooit worden.

@Marius: Ik was woest! Naderhand heb ik ze nog koffie aangeboden, wat ze (gelukkig) weigerden :-)

ton zei

Hotemetoten? Is dat niet teveel eer? Van Dale: "ho·te·me·toot de; m,v -toten (spott) hoge piet, hoge baas". Ze waren jou de baas toch niet? Jij toonde je toch de krachtigste?

tijdtussendoor zei

Volgens mij moet je daar wel even van bekomen, en van kwaadheid word je ijzersterk he :-)

Goentah zei

@Ton: Ze dénken dat ze de hotemetoot van de straat zijn, ik laat ze lekker in de waan ;-)

@Tijdtussendoor: ik voelde totaal geen vermoeidheid, terwijl zij na een paar tegels al moesten uitrusten. Watjes!

Vandepotgerukt zei

U kon ook staalhard ontkennen dat dat uw tegels waren.

Was getekend

*eSThER* zei

Pffff...........tja, je had natuurlijk wel een probleem gehad als door jouw tegels de riolering kapot zou gaan...;-p. Maar ik ken het type wat je beschrijft :-).

Sterkte met je spieren morgen!

Sekreet zei

Als je nou toch zo sterk was had je ook met die tegels kunnen gaan gooien :)

Goentah zei

@VDPG: Haha nee, daar was niemand ingetrapt.

@Esther: Ze zijn actief, de dames. Vanavond lag er een schrijven in de bus. Riool ligt onder 13 woningen, ik ben het laatste huis en zij bewonen de eerste 2. Zij hebben NU rioolproblemen... Al veel vaker gehad hoor. Ik heb nog NOOIT rioolproblemen gehad, maar ze beweren dat het komt door het stuk riolering wat langs mijn huis loopt. Nu vragen zij of we de kruipruimte in willen (rubber waadpak is bij een van de dames te leen) om te checken of er ergens een leiding stuk is. Grrr.
Ze mogen zelf in mijn kruipruimte komen waden. No way dat ik daar in ga.

BTW, maandagavond heb ik alle tegels verplaatst. Was wel stram vanmorgen, maar heb toch hardgelopen!

@Sekreet: Dat kan ik alsnog doen. Goed plan.

ceebee zei

irritant, vooral als ze misschien een punt hadden...

Wenz zei

Hahahaha wat een heerlijke beschrijving van teutemeuterige tuthola's! Dat alleen al lezen deed me meer dan goed. :D Maar inderdaad zeg, wat een trollen. Ik zou ook woest zijn geweest. Toch nog knap dat ze je meegeholpen hebben, dat had ik niet achter ze gezocht! En nu uitblazen jij, en wachten tot de spierpijn weg is getrokken. Auw.

Goentah zei

@Ceebee: Jij snapt het helemaal.

@Wenz: Ik voel mijn armen en rug nog steeds... Maar het rioolgedoe heeft nog een staartje, want de tuthola's hebben ondertussen niet stil gezeten. (Ik heb het epistel van ca. 4 velletjes nog niet eens helemaal gelezen, zo geirriteerd was ik.)
Hier leven ze voor, ze zijn dol op dit soort acties.

Mick zei

Dzjezus, wat een mutsen!! Knap van je dat het op deze manier hebt afgehandeld.
Sterkte met je spieren :-)

(enne ... ik hoop dat ze mogen waden in hun eigen str***, en dat dat niets te maken heeft met de tijdelijke opslag van jouw tegels boven het zwakke(?) stuk riolering. Vraag me trouwens af hoe ze dat van de riolering zo goed weten ... ^o) )

Goentah zei

@Mick: Ze hebben gestudeerd op dat stuk riool!!

(En weet je wat nog het meest irritant was? Ze zeiden tegen me: 'waar zat je verstand toen je die tegels daar neer legde?!' Alsof ik een kleuter ben!!)

Wenz zei

"Waar zat je verstand..." ?! Hoe durven ze zo betuttelend te doen?! Zucht. En vier kantjes? Hebben ze je aangeklaagd ofzo? Gebakken lucht, zucht, wat een gedoe zeg. Misschien maar verhuizen? ;)

madbello (Mike) zei

Tjee ! Wat een schok. Je zou zeggen dat een stoep makkelijk kan hebben, maar heb je die twee ''dames'' niet gemaand om snel voor de deur weg te gaan ??? voor de stoep echt zou begeven onder hun gewicht ?

Grrr. mensen ! Daar kan je goed ziek van worden.

Anoniem zei

Kranig van je Goentah! Zo zie je wat een scheut adrenaline vermag.
Wel knap van de dames dat ze wisten dat het riool daar ligt en dat dat ook nog het zwakste stuk is!

She zei

Haha, moest lachen om de beschrijving van de spijkerbroek! Maar ja, ze hadden misschien wel een punt, maar hun 'tone of voice' had blijkbaar wel anders gekund! Sterkte met het staartje.

Salty Letters zei

You go girl!

hanscke zei

Nodig ze een keer uit voor een after party en bespreek hoe plezierig jullie samengewerkt hebben. Lekker koekje erbij, in dit geval een bitterkoekje!!!

GobboE zei

pffff, wat een gedoe zeg. Ik denk dat je ze een mooi poepje hebt laten ruiken, niet meer dan normaal dat ze mee hebben geholpen. Tot hoe laat zijn jullie bezig geweest?

Merel zei

Ik krijg er hier zelfs strakke kaken van. Belachelijk! (Erg stoer wel hoor, dat tillen van je)

Carice zei

Hahaha! Bij de omschrijving van de kleding moest ik het echt keihard lachen! Heerlijk beschreven. Heb je je woede een beetje van je af kunnen schrijven?

Rian zei

Hoe weten zij nou waar het zwakste punt van de riolering zit? Anyways, lijkt me ontzettend frustrerend!

Ireen zei

Ik zit me hier gewoon plaatsvervangend te ergeren!
Ik zie ze zitten voor hun schoongeboende ramen: spiedend of er niets voorvalt wat ze aan de kaak kunnen gaan stellen.
Een bal in de tuin, een peuk op de stoep, een fiets tegen een lantaarnpaal of een paar tegels die tijdelijk staan opgestapeld! Tsss.

knetter zei

Je bedoeld van die "miss etam" type's die bij een kopje lidl thee hun kerstkaartsjes zelf maken. Uiteraard worden die kaartjes opgeleukt met beertjes met mutsen op en zo.


Ach jee, had jij die aan de deur, dat is sneu voor je!

s1m0ne zei

Leuk blog! In de wereld der bloggers valt het niet mee om n goeie tegen te komen.

En wat die vrouwen bij je aan de deur betreft: heb medelijden, waarschijnlijk staan ze al jaren droog. ;-)

Anoniem zei

Great Blog!

Problemen van een verstopte afvoer? Wij bieden professionele ontstopping en herstelling in Vught en omstreken. U kunt ons dag en nacht bellen op 073–2048043 en onze ontstoppingsdienst helpen u direct.

for more: http://loodgieteruitvught.nl

Jesse Parker zei

Geweldig artikel! geweldige inhoud moet gedeeld worden! :)

Jesse Parker zei

Echt mooi artikel dat je hier hebt! :)